A bulinegyedben nyílt jászsági lángosozó

Megosztás

„The lángos better with beer”, azaz sörrel a lángos is finomabb, így hirdeti ajánlatait a Dob utca 31. szám alatt, a Stifler Háztól és a Klauzál tértől nem messze, azaz a bulinegyedben megnyílt Jász Lángos Budapest. Az újdonsült lángosozóba ellátogatott a Street Kitchen, akik szerint korrekt és jó minőségű ételeket kapni.

A lángos hagyományos magyar ételünk, amely mélyen gyökerezik az itthoni kultúrában, a bulinegyed mély bugyrait felfedezni kívánó legénybúcsúsok, vagy a szolidabb kirándulók számára egyaránt kihagyhatatlan.

Tudják ezt a Jász Lángos üzemeltetői is, akik mögött több, mint tíz évnyi családi piacos lángosozás áll. Kiadagolt mennyiségekkel dolgoznak, bár a Street Kitchen nem egyszer hangsúlyozza, mekkora méreteket jelent ez. Egy biztos, jóízűen fogyaszthatja a terézvárosi lakos és az egyszeri turista is.

„A lángos maga a szélein puha, középen pedig néhol a roppanós iskolát képviseli. Nekem egy picit sós volt az alap, de tegyük hozzá, hogy mindegyik feltét is igencsak bőséges volt sóban” – írja Gedeon Lili a kóstolás után.

Sajtos-tejfölös, paraszt, négysajtos, valószínűleg mindenki talál a saját ízlésének megfelelő változatot. Ha jászsági az ember, ha nem, egyszer mindenképpen érdemes lehet kipróbálni a fővárosban járva.

Képek: Gedeon Lili

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek